Град Априлци, на 5 км от с. Скандало, е изходен пункт за безброй живописни маршрути. От там може да изкачите най-красивата част на Стара Планина и нейния най-висок връх – вр. Ботев – 2376 м (третия по височина връх в България).
   Връх Ботев се намира в Средна Стара Планина – част от национален парк „Централен Балкан”, който е един от най-големите национални паркове в Европа. Там можете да видите повече от половината от всички расителни видове на България и 10 растителни вида, които не може да се видят никъде другаде по света. В парка има над 220 вида птици, сред които са и царския и скалния орел, а също и много други животни като мечки, вълци, диви кози, елени и други.
   В района се намират и много планински хижи, в които може да се подслоните, ако решите да предприемете преход с преспиване – по-известните от тях са хижа Плевен, Тъжа, Рай и Васил Левски. За търсачите на силни усещания е резерватът Северен Джендем (Северен Ад – от турски) и неговите отвесни скали. Туристически маршрути и еко пътеки ще ви отведат към върховете Марагидик, Триглав, Купена, пещерата Водните дупки и към красивия водопад Видимското пръскало (80 м). Но вероятно най-много ще ви впечатли уникалния водопад Райското пръскало (124.5 м), който е най-вискокия водопад не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Той събира вода от вечната пряспа, намираща се на самия връх Ботев.
   Любителите на пикника  могат да поседнат край реката или под сянката на близката гора и да се наслаждават на природата или да се отдадат на забавни игри със семейството си.
   За запалените рибари  Видимската река е известна с нейната пъстърва и мряна.
   Други популярни забавления в местността са конната езда, планинско колоездене, АТV под наем или разходка из планината с джип.
   През зимния сезон  регионът  е също толкова интересен и много красив. На 40 мин. с кола от Скандалото  се намира ски курорт Беклемето, който предлага великолепни условия за ски и сноуборд както и ски/сноъборд  гардероби и учители.

С радост ще отговорим  на всички ваши въпроси свързани с изброените дейности и ще ви помогнем да си изберете и запазите това, което най-много ви допада.

   Много близо до къщата се намира църквата „Св. Архангел Михаил”. Тя е построена през  1870 г. и е една от малкотот църкви в България, построена преди Освобождението. В Априлци се намира и Девически манастир „Св. Троица”, запечатал реликви с много вековната си история.
   Близо са още Троянския манастир, който е третия по големина манастир в България, Природонаучен музей – Черни Осъм, Музея на народните художествени занаяти и приложни изкуства  - Троян, Национално изложение на народните художествени занаято в с. Орешак, където можете да видите и да си купите много различни ръчно-произведени сувенири като например керамика с известната Троянска шарка, дърворезба, тъкани килими и други.